Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2007 21:13 - Неотложни ремонти
Автор: fauve Категория: Други   
Прочетен: 1734 Коментари: 4 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Наложи ми се днес да пообикалям малко из София. Няма да влизам в подробности, но се оказа, че около Централна гара ремонтират трамвайните релси. В резултат на което, преминаването от там с градски транспорт се оказа невъзможно. Няколкото автобуса, които идват от “Младост”, въртят на Гарата и после – по обратния път. Трамваите минавали по “Константин Величков”, през разни тунели и направо в “Надежда”. И изобщо пътят на северните квартали на София към центъра е отрязан. Или пък удължен двойно, с наполовина трамваи и адска гъчканица вътре. Ремонтът, както надлежно съобщаваше СКГТ от бележка на спирката, продължавал пет дни.

Няма да описвам колко бясни бяха хората, които чакаха. От това, което си говореха разбрах, че ако искаш да се прибереш от Лъвов мост, ЦУМ или “Света неделя” до “Надежда”, Свобода, Обеля и т.н., няма да успееш. Или такси, или маршрутка, или доста спирки пеш. Нищо, че имаш карта за градския транспорт. Също така хората си говореха и че точно на същото място, но миналата година, отново имало ремонт. Но по-голям. Демек мащабен, който не предполага скоро нов. Не мога да го разбера това, а в БГ-то си е просто закон. Ремонтираш до спукване. И все неотложно. А нервите на хората, загубеното време и дискомфортът никога нямат значение.

В тоя ред на мисли една приятелка ми се оплака тия дни, че през ден й спират топлата вода. За няколко часа вечер или пък целия ден. В най-големите жеги. Без никакво предупреждение. Тя живее в Борово. Разбира се, звъни на “Топлофикация” и от там всеки път й казват, че причината е в неотложен ремонт. Питам се за какъв дявол всяка година спират топлата вода за профилактика, като очевидно нищо не профилактират. А тия дни прочела случайно в някаква агенция в интернет, че им спират водата за 10 дни. Честито на спечелилите.

Добре, че времето малко се кротна и жегите намаляха, че и неотложните ремонти, свързани със спирането на тока, секнаха. Не знам как е било при вас и при познатите ви, но знам, че “Младост”, Люлин”, “Бъкстон” и центъра бяха като “дискотека”. Няма да ме убедят, че нямаше “тих” режим на тока.

Снощи пък кабелната ми телевизия и интернетът спираха през час. Никой не вдигаше телефона, сигурно и те щяха да ми обяснят, че има неотложен ремонт.

Не ми се политиканства, ама от два месеца слушам за ремонт на кабинета, който все се отлага. Ех, да му се не види, как за нас неотложно, пък за тях не.



Тагове:   неотложни,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. locke - И при мен така...
02.07.2007 21:23
Неотложен ремонт на електрическата инсталация... комбинирана с проблеми на Интернет доставчика... В сряда нямах нет, в четвъртък - ток, а в петък - сутринта нямах нет, а следобеда - ток. Неочаквано добра комбинация! Ама това е лятна неотложност! Наложи се неотложно да изям всичко от фризера, а уж съм на диета... Както казваш, само кабинета не го ремонтират неотложно, но басираме ли се, че предстоят спешни, неотложни и скъпи ремонти на кабинетите на всички нови и разместени министри!
цитирай
2. fauve - locke,
02.07.2007 21:40
много добро уточнение. И кабинетите ще си ремонтират, и целия август няма да работят, и добре ще си починат... Но ядосването ми по-скоро беше насочено към това, че сме им в ръчичките и каквото и да им щукне да правят, няма мърдане. Дали ако не си платим нета навреме, ще разберат неотложните ни нужди?! Режат го и толкова.
цитирай
3. locke - И е така, и не е така...
02.07.2007 22:09
Аз имам трима Интернет оператори, които се карат на кого да съм клиент. Съответно при първо недоволство от някой от тях, било качество, било цена, било неучтив персонал (както беше последният случай), си дигам гълъбите и си включвам кабела в нов суитч. Разбрах, че и с тока скоро ще е така. Един познат от Македония (при тях е така от няколко години) ми разправяше, че ползва австрийски ток, щото му било най-евтино! Остава да измислим начин и правителствата да са на тоя принцип - не ни харесва някое, и хоп - сменяме го с ново! Но това май само с бунтове става! Пък те, като гледам, започват :)))
цитирай
4. eldorado07 - Целта на заниманието е всички да ...
02.07.2007 23:03
Целта на заниманието е всички да минат към БТК, като кажат чао на кварталните интернет доставчици...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fauve
Категория: Други
Прочетен: 253584
Постинги: 53
Коментари: 465
Гласове: 4709
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930