Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2007 03:00 - Защо не гласувах?
Автор: fauve Категория: Политика   
Прочетен: 7316 Коментари: 41 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Понеже аз съм от многото, които вчера не отидоха да гласуват и върху които се лепна клеймото на виновните за триумфа на ДПС, ме напира много да кажа няколко неща. Не за да се оправдавам или да се защитавам, а защото си мисля, че чипът на българските политици е тотално сбъркан. Държат се като монополисти на пазара, които могат да продават каквото и както си поискат. На качество, каквото си пожелаят. И да смятат, че потребителят, в случая избирателят, е длъжен да го приеме.

Ако има някой виновен за успеха на ДПС, то това са точно те – партийните централи, лидери, кандидати и всевъзможни PR-и. Защото не направиха нищо, абсолютно нищо, с което да ме накарат да ги харесам. Всички до един се бяха вкопчили в себе си, в тези до тях или срещу тях. Кампании, обърнати навътре и срещу. Теоретични, самодостатъчни и егоцентрични. Мен ме нямаше в тях. Както ме нямаше и преди, както ме няма и сега. Няма ме в това, което излиза от парламента, от президентството, няма да ме има и в работата на 18-те от европарламента. Позволявам си да говоря в първо лице единствено число като събирателен образ на всички, които не гласуваха.

Не съм идеалист, не съм и популист. Зная, че политиката е баланс между интересите на гражданите и на държавата – икономика, геополитика, международни задължения... Но дори и те бяха и ще продължават да бъдат грозно впримчени в чисто партийни противопоставяния. И разбира се – интереси.

Да не говорим, че вече не вярвам на никой. Нито думичка. На БСП – защото не спряха да обещават по-висок стандарт, който очевидно не се състоя. И защото не спряха да крадат. На НДСВ, защото нямаше да се коалират със социалистите, защото обясняваха, че са се коалирали с тях заради членството ни в ЕС и защото са си коалирани и след него. На “Атака”, защото не промениха нищо вече две години откакто са четвърта политическа сила. На ДСБ и СДС, защото всичките им приоритети свършват до върха на носа на лидерите им. На ГЕРБ, защото шефът им е мутра.

И понеже ежемесечно съм принудена да приемам безалтернативно монопола на “Топлофикация”, ВиК, Енергото, СКГТ, Mtel, Globul и прочие, просто, защото наистина нямам друг избор, отказвам да приема монопола на некачествените ни политици. И колкото и да ми е неприятно да го призная, и колкото и да тцътцъкам, че Турция не я искат в ЕС, а ние я вкарахме през задния двор, Доган май наистина е най-качествения сред тях.  Въпреки всичките си обръчи, фирми и манипулации,инвестира в хората. Краде, но и дава. Което не може да се каже за останалите.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gioia - !
21.05.2007 08:07
Благодаря ти, че каза това, което мисля :) Сто процента! Няма какво да добавя.
Поздрави!
цитирай
2. анонимен - glasuval
21.05.2007 08:15
Ne sum suglasen,che nikoj ot politicite ne se oburna kum nashi konkretni problemi. Vij saita na Arenabg.com i usiliata na Antonia Parvanova za zashtita na torentite
цитирай
3. dantonov - Точно в тези разсъждения е проблема!
21.05.2007 08:28
Ще си позволя да направя няколко забележки: Първо защо гласуват избирателите на Доган? Да не би Доган да не краде? Да не би неговите хора да не го виждат? Да не би неговите хора да са на 100 процента съгласни сполитиката му? Или Доган говори на гласа на народа си? Категорично – това което прави Доган го правят и всички останали политици, но Вие негласуващите търсите само косурите. Всички са маскари – това не върши никому работа. Отказа от гласуване е отказ от вземане на страна, защото в посочената ситуация наистина е трудно да се довериш на някой да защити интересите ти, но все пак – отговорността остава. Не коментирам политическите сили, защото всеки има право сам да избира. Но отказът от избор означава само едно – ДРУГ ЩЕ ОПРЕДЕЛЯ СЪДБАТА ТИ. Звучи травиално, но е истина! Защото ако се занимаваш с бизнес – бизнеса ти зависи от икономическите закони, защото ако работиш при някой – трябва да плащаш данъци, да си учиш децата, да се лекуваш. И да гласуваш и да не гласуваш всичко това са случва. И след като не гласуваш няма за какво и да се оплакваш – това означава, че за теб не е от значение живота който водиш и мизерията ще си продължава...
цитирай
4. jokera - Доган ли дава !!!!!!!? :))))))
21.05.2007 08:30
Ела се поразходи из Делиормана. Не знам на колко години си , но явно не знаеш значението на думата"СТРАХ". Хора които са преживели преименуването знаят за какво става въпрос.
цитирай
5. анонимен - Много ми е интересно когато гласува ...
21.05.2007 08:45
Много ми е интересно когато гласува как ще определиш съдбата си? Аз не гласувах! Това е моят начин да ги накажа! Политиците всекидневно ни наказват превръщайки ни в хора без самочувствие.
цитирай
6. sparhawk - За всички, които не гласуват
21.05.2007 09:29
Наказвате само себе си. Заслужавате всичко лошо, което ви се случва от проблемите на държавата и властта на ДПС и нямате никакво право да се оплаквате от нищо.
Честита победа на ДПС - и не казвайте, че не сте виновни.
Радвайте се - всеки негласувал е глас за Доган. Вие го избрахте.
Както каза Ахмед - защо не ръкопляскате?
цитирай
7. chris - сякаш аз съм го написал това ...
21.05.2007 09:33
само едно нещо ми се ще да вметна до всички , които вече почти 20 години продължават да гласуват - ехо , има ли някой в главите ви , дами и господа ..!? - не е никак трудно да измислите само една мисъл - докато не се приеме закон за политическата отговорност , предвиждащ затвор за тези , които нагло лъжат целия народ , а после го ограбват , нищо няма да се промени ... капиш ..!?
как така за 20 години се приеха всевъзможни закони и закончета , обслужващи чии ли не интереси , а не стигна времето за споменатия от мен по-горе закон , който да регламентира отношенията избираем-избирател ..?
ами че без него нещата стоят така - продават ви лайна , завити в станиол от един мармот , и вие всеки път си купувате , защото опаковката така примамливо блести и за да разберете , аджеба , дали случайно лайното вътре не е еволюирало в нещо различно - може , но след няколко милиона години ...
останете със здраве !
цитирай
8. viovioi - негласуващите трябва да са доволни..
21.05.2007 09:38
снощи по бтв водещия на 10-те най каза че не е галсувал защото не е имал време...?Ами сега ще имате достатъчно време да се нагледате на баш мурафети, евала и ашколсум та чак и аферим ви казвам.
цитирай
9. spoiled - az glasuvah ...
21.05.2007 10:25
i se kefq,4e go napravih.....osobenno,sled kato gledah reportaja ot selo Xotnica,kqdeto vsi4kite 12 jivee6ti angli4ani glasuvaha...........na vsi4ki onezi,koito si mislqt,4e NAKAZVAT nakogo,izpra6tam :))))
цитирай
10. zorro998 - за негласувалите ... нямам думи ...
21.05.2007 10:26
защото нямаме грам идея за национално самосъхранение сега ще позволим на ромите да се присъединят към приоритетния вот във смесените райони - и ... сами за пореден път ще обявим края на третото българско царство. вие дето си заровихте главите в пясъка за да не би драгоценния ви глас да отиде при маскарите изведохте на преден план башибозука , който сега ще видите какво може.
срам.
цитирай
11. teodor - Позицията на негласувалите
21.05.2007 10:46
Позицията на негласувалите е абсолютно ПРАВИЛНА.
това е наказателен вот за действащия дълбоко извратен"политически елит".
Ако бяхме гласували с 5-те до 10 процента по-високи резултати за основните партии, щяхме безапелационно да утвърдим статуквото. Ние всъщност гласувахме против статуквото !
Сега всички партии в т.ч. и ДПС сериозно трябва да се замислят за бъдещата политическа обстановка, т. к. сегашната е неприемлива за всички. Негласувалите в действителност ще ги накараме да предприемат сериозни действия за промяна. Друг е въпросът, че е необходима не само промяна, а радикална промяна, което тези партии няма да направят.
цитирай
12. nio - fauve, много правилно си го напи...
21.05.2007 11:02
fauve,много правилно си го написала/почти/.Твое право е да гласуваш или не.Човек който не може да признае правото на другите да избира е с робска психика.Няма значение дали ти е правилен избора.Важното е че си си в правото.

Мисля че знаеш как гласуват хората на Доган.Убеден съм че и тебе ако е дошъл някой ЛИЧНО да те помоли/агитира/ щеше да гласуваш.
Вината е и на всички ни че търпим хора дето многократно са се издънвали,да ръководят партиите.

След президентските избори писах че старите муцуни които са виновни за загубата на избиратели,трябва моментално да палят метлата и да вървян на....да не казвам къде:-)
Тогава се появи тълпа застъпници на тезата че имало мнооого качествени хора.Е тия хора загубиха поредната битка.

Аз тоя проблем с липсата на политика за която да гласувам дълго време я решавах като пусках бюлетина за накой независим дето няма никакви шансове.Хем гласувах,хем не съм бил виновен пред себе си че с мой глас е дошъл на власт поредния измамник.

Само помежду другото едно нещо написано от тебе

" Зная, че политиката е баланс между интересите на гражданите и на държавата "

Това е от левичарското/Хегелианското/разбиране на държавата.Държавата е всевластна,а поданиците не значат нищо.
Либералното понятие за държава не допуска държавата да има различни интереси от тези на гражданите.Държавата са гражданите.Малко объркано се получи,ама пиша понякога на тая тема.



цитирай
13. nakom - еми като си толкова отчаяна що не се
21.05.2007 11:19
джаснеш от някой прозорец да свърши тая твоя мъка.
цитирай
14. sineater - всичко е ок
21.05.2007 11:38
ама без нотката на абсолютна праведност. шит уъркс, соу ду уи...

това с мойта истина дето е 3тия скрижал от синайската планина води до чичко с мустачки хайлллл

поздрави
цитирай
15. zari - Жалко за едно-
21.05.2007 12:46
че по презумция и да е права логиката Ви и да я приема с аплаус, един е фактът- не гласувахте! Тоест положението Ви в Бг остава същото или по-зле. Ще се потвърди в следващите години!
цитирай
16. sparhawk - интересно ми е
21.05.2007 13:03
колко добре някои хора защитават подкрепата към ДПС, тоест негласуването.
цитирай
17. nio - Явно някой не разбира разликата от ...
21.05.2007 13:14
Явно някой не разбира разликата от подкрепа на негласуването и подкрапа на решението на индивида.

На Доган хората гласуват под строй.Аз хванах малко когато под строй вършехме това-онова и не искам никой повече да ми налага мнението си.

Винаги съм гласувал,това обаче не значи че одобрявам насилственото отвеждане на хората до урните.

Колективизма е робия.Именно на тая робска психика разчитат политиците.
Не приемам приказки от сорта:

"Абе не е важно какво обещаваме и колко сме ви лъгали.Елате да гласувате за да не спечели Лошия Вълк/ДПС,БСП,Атака или Кире Либерало/,пък след изборите ще му мислим.

Всеки гласувал,трябва пред съвеста си да носи отговорност за кражбите които избранниците му вършат и следващия път да коригира избора си.Тая работа с "Кой не скача е червен" се изтърка.

Това се отнася обаче за хора със съвест и аналитично мислене.Защото само глупаците се лъжат с едни и същи номера,няколко пъти.

Да не пиша лафа за "мъжкото дупе":-)
цитирай
18. nio - psuhachenski, за хората с колек...
21.05.2007 13:19
psuhachenski,за хората с колективистично мислене,понятието "гражданска позиция" е неизвестно.
Те искат всички да сме щампирани и еднакви като войнишки шкафчета.:-)
Важна е само Единствената и Неуспорима Истина на някой Гуру,а индивида е придатък,поданик и прах по пътя на Великата Идея.:-)
цитирай
19. chris - :)
21.05.2007 16:37
... с 1 цитатче от nio : "Всеки гласувал,трябва пред съвеста си да носи отговорност за кражбите които избранниците му вършат и следващия път да коригира избора си.Тая работа с "Кой не скача е червен" се изтърка." - дайте сега ние негласувалите , които сме 3 пъти повече от гласувалите , да започнем да ви нападаме , както вие доста злобно правите , многоуважаемий гласували : алооо , кухи лейки , защо гласувате за ония , които крадат и от вас , и от нас , всички негласували ..!?
съвестта е абстракция някаква , нека я заместим с някаква по-сигурна въздушна възглавница , наречена "закон за политическата отговорност" , а ..!?
цитирай
20. ivanko - ?!?!
21.05.2007 18:39
" На ДСБ и СДС, защото всичките им приоритети свършват до върха на носа на лидерите им. "

WTF ?!
цитирай
21. zorro998 - chris - приятелю - не знам от къде на къде позволяваш
21.05.2007 19:06
chris - приятелю - не знам от къде на къде позволяваш на негласувалия поради незрялост да се нарича съдник на крадците и да е горд , че не е гласувал. Това , пич, не е правилна логика - в модерния свят , в демокрацията всеки трябва да посочва крадеца , а не да се крие зад клишета и обиди . Ти точно , като знаеш , че някой краде какво направи за да го спреш? Когато казваш, че не гласуваш си се опитал да го спреш си напълно в страни от истината. Освен ако не си таен обожател на някоя от трите уникално щастливи партии, които сами не си вярваха колко глупави сме като маса, която ей-така не гласува. Да речем, че за тези избори избрахме цвета , който ще ни представлява в Европа, ок, но за следващите ще си избираме нови управляващи в местната власт - тогава ако е същия % на негласували - не ни чака нищо по-добро. да ми излиза А.Дог. подпийнал и да се чуди , аджеба: "аз ли толкова съм умен или тая рая са толкова тъпи." А, със здраве.
цитирай
22. sparhawk - Nio
21.05.2007 19:37
"Абе не е важно какво обещаваме и колко сме ви лъгали.Елате да гласувате за да не спечели Лошия Вълк/ДПС,БСП,Атака или Кире Либерало"
Ето това имах предвид - всички са много умни, не приемат и презират един простичък факт - една етническа партия командва парада, защото българите не ходят да гласуват.
След като не гласуват, явно това не ги притеснява и всякакви критики, които могат да имат към ДПС са напълно безпочвени.
А бавно и без съпротива, държавата загива...
цитирай
23. fauve - gioia,
21.05.2007 20:43
blagodaria ti za podkrepata :)
цитирай
24. fauve - nio,
21.05.2007 20:45
i na teb ti blagodaria :) Saglasna sam napulno i sas zabelejkite ti. Postat mi beshe po-skoro emocionalen, otkolkoto analizacionen.
Pozdravi
цитирай
25. fauve - chris,
21.05.2007 20:48
loshoto e, che vmesto da misliat za zakon za politicheskata otgovornost, misliat za zakon za zadaljitelno glasuvane.
цитирай
26. fauve - do vsichki, koito me vzeha za fen na Dogan
21.05.2007 20:52
Ne sam. I sam protiv tradiciata, koiato tragna ot nego za totalno srastvane na darjavata s partiinia biznes. Znaia, che elektoratat mu iznemogva i e prinuden da glasuva za nego. Chela sam dostatachno, za da sam naiasno s manipulaciite mu i da ne gi priemam.
No Dogan e klasi nad vsichki ostanali, zashtoto osven kam saraite, nasochva pari i za obuchenie na kadri, za specializacii i obuchenia na politici. Vijte mu listata. Skoro nai-dobrite ni politici shte sa balgari ot DPS. Pone spored men.
цитирай
27. fauve - do vsichki, za koito e bezotgovorno da ne glasuvash
21.05.2007 20:54
Vseki ima pravo na izbor. Za men malchanieto na tezi izbori beshe po-silno. Otlivat e ot vsichki partii. Dano se pozamisliat.
цитирай
28. zorro998 - Fauve - като логика - добре, но като политика
21.05.2007 22:37
Fauve - като логика - добре, но като политика си далече от истината - ако си един истински политик ще предложиш ли на твоите избиратели подобен подход. Политиката е мръсна игра и който го може го може, така както може.
цитирай
29. tsbotev - Наивност или антилогика
22.05.2007 00:36
Не знам откъде си правите тези изводи, че като не гласувате наказвате някого. Що за логика? Ами и двама души да гласуват, изборите са редовни и който ги е взел, той ще ни управлява. Не мога да се съглася, че от 16 партии, коалиции и независими кандидати не можеш да избереш една листа, а от тази листа не можеш да избереш една личност, на която имаш доверие. Просто няма обяснение. Колкото повече не гласувате, толкова повече ще се укрепва политико-икономическата мафия. И ще става все по-нагла. Тя винаги ще има достатъчно гласове, щом толкова много хора споделят тезата, че като не гласуват наказват политиците.
Всеки решава сам дали да гласува или не. Но не може с политиците да оправдаваш всичко лошо, което ти се случва.
Ниската избирателна активност е рай за политическите играчи, които купуват гласове или имат механизми да изкарват твърдия си електорат.
А какво ще кажете за това, че без да се поинтересувате от това, има ли и свестни хора, които бяха отстранени от политиката точно защото не са съгласни със статуквото, ги отричате тотално, слагайте ги под общ знаменател с онези, към които е насочен, не знам защо, гнева ви.
Мога да ви кажа само едно нещо. Колкото по-малко хора гласуват, колкото по-малко хора се интересуват от политиката, колкото повече хора вярват на известните вече подкупни медии и на откровени популисти, толкова по-зле ще живеем и ще се превърнем в една наистина бананова република.
Желая ви успех. Изборът е ваш.
цитирай
30. nait - @tsbotev, dantonov -
22.05.2007 00:51
Присъединявам се. Негласуването няма да свали Румен Овчаров... Негласуването води до затвърждаване на статуквото. Негласуването води до бетониране на 50 човека от политиците в Народното събрание. Не виждате ли, че на следващите избори ще ни управлява Доган и Атака? Не, това не е гражданска позиция, а отказ от всякаква позиция
цитирай
31. nio - Ботев, прочети коментарите по-...
22.05.2007 01:46
Ботев,прочети коментарите по-горе преди да въртиш старата изтъркана плоча с постоталитарна пропаганда.

Дали ще гласуваш или не е заявяване на гражданска позиция.След като няма кой да отговори на твоите разбирания,да гласуваш просто така за поредния измамник,некъдърник или Гуру,е просто глупост.

Ти що не отидеш и със затворени очи да грабнеш една бюлетина.Без значение дали е за НДСВ,БСП или ДПС?Нали ще си гласувал и ще си в играта.

Да ти го кажа по друг начин.Да предположим че аз съм заклет комунист-сталинист.Нямам представителство сред кандидатите.Ти за кого ще ме посъветваш да гласувам?

Ами ако съм радикален ислямист или крайнодесен християндемократ?

В случая аз съм с класически либерални разбирания.Като изключим лекия завой на СДС/за които гласувах/,да се сещаш някой до сега да е предложил за толкова години нещо близко.

Негласуващия наказва тази политическа сила,дето не си е раздвижила задника да види аджеба тия хора какви виждания имат.За какво и кого биха гласували.
Тоя който го направи,печели.Не можеш да се гнусиш от избирателите си и после някой да ти пили на главата че не си гласувал.

Негласуващите все пак не са отишли да гласуват за противниковия лагер.За десните е по-добре един човек да не гласува,от колкото да иде при БСП,ДПС и НДСВ.

Демокрацията е право на избор.По-добре лоша демокрация от колкото тоталитаризъм.

Ей такива "демократи" дето още си живеете с някакви колективистични понятия и отказвате да признаете правото на човек да взима самостоятелно решение отблъснахте огромна част от дясномислещия избирател.

Дясното е индивидуализъм.Един индивидуалист не търпи всеки да му пили на главата,да му раздава оценки.Един индивидуалис не марширува в строя следвайки партийните повели.

Извинявай за тона.Ясно ми е че някои неща са трудно смилаеми за хора които сме се родили и възпитавали в ония времена,но човек или се променя,или си заминава като динозаврите.
цитирай
32. nio - sparhawk, правилно си схванал. Тия ...
22.05.2007 01:51
sparhawk,правилно си схванал.Тия които не гласуват,не се безпокоят от това че една етническа партия заема челно място.
Дали е добре или зле е друг въпрос,но да се отнеме правото на избор чрез допълнителна полицейщина,според мене е още по-лошо.

Аз лично съм много против партии на групов принцип,включително и етнически/ДПС,Евророма,Атака/.Никой обаче не ме пита и в момента това е положението.Не е правилно една грешка,да се "лекува" с друга/отнемане на права/.
цитирай
33. nio - fauve, извинявай за миш-маша който ...
22.05.2007 01:58
fauve,извинявай за миш-маша който стана,но това е обичайно състояние в политическите дискусии.Можеш да видиш за илюстрация в моя блог,за какво става дума.
Има и хубава страна.Виж само колко прочита имаш:-)
Пък и има разлика с други места дето хората на изкуството се заливат с помия заради глупости:-)
Тук поне темата е сериозна.Тоя спор възниква периодически в нета след всеки избори и за мене не е нов.Наизуст знам доводите на двете страни.
Поздрави и пак извинявай
цитирай
34. tsbotev - NIO,
23.05.2007 00:59
Наистина не разбирам яростта ти. Я прочети пак какво казвам. Да съм отрекъл правото на някой да не гласува? Просто си мисля, че има много хора, които биха били полезни ако се занимават с политика. Но е по-лесно да стои отстрана и да псуваш "системата". Е, ако продължаваме така, нищо добро не ни чака.
Хайде, една група хора отдавна се опитваме да променим нещата. И досега не срещаме никакво разбиране. Отникъде. Дори от тези, които е нормално да ни поощрят. Вместо това, получаваме присъди. Значи ли това, че трябва да се откажем? Не мисля, че това е правилния подход. Животът е една непрестанна борба. Борба между доброто и злото. Срещу злото ще се боря докато имам сили. Без значение дали някой признава това или не.
цитирай
35. nio - Ботев, ще се радвам в мене да е гре...
23.05.2007 01:26
Ботев,ще се радвам в мене да е грешката.
Хората трябва да се занимават с това което най-разбират.Активната позиция спряма политиката е една допълнителна полза.Мисля че това се опитваш да кажеш.Ако е така,съм съгласен.
И все пак си има хора на които политиката им е работа и са получили доверието на хората.Също както ти когато гласуваш на някого доверие да ти сложи плочките в банята и той ги омаже.Ти няма ли да го псуваш?
А ако си гласувал доверие да уреди живота ти и той те е излъгъл,а вместо това е уредил родата до девето коляно,що да не псуваш.
И като веднъж те е излъгъл колко тъп трябва да си за да му гласуваш пак доверие?
Чисто и просто като къпан милиционер:-)

Бедата не е че хората не глясуват.
БЕДАТА Е ЧЕ НЕ ГЛАСУВАТ ЗА СТАРИТЕ ДЕСНИ ПАРТИИ.
цитирай
36. nait - @nio
23.05.2007 01:32
"Бедата не е че хората не глясуват.
БЕДАТА Е ЧЕ НЕ ГЛАСУВАТ ЗА СТАРИТЕ ДЕСНИ ПАРТИИ." - Съгласен с второто, но това може да се промени донякъде. И един въпрос за теб - ако някой ти сложи некадърно плочките в банята едва ли само ще го изгониш. Ще извикаш някой друг майстор, който да ги сложи. А ти май си решил да не слагаш плочки:)))
цитирай
37. nio - Почти ще познаеш:-)Ще го накарам ...
23.05.2007 02:20
Почти ще познаеш:-)
Ще го накарам да изкърти старите и след това ще извикам друг,като на първия мога да платя с един шут отзад.
Правилно си разбрал че не съм рeшил да слагам плочки.По същия начин по който не си поправям телевизора и колата./не важи за компютъра:-)/

Българина от Татово време е залюбил почина "Направи си сам" и се опитва да се прави на майстор по всичко.За времето което ще загуби да си слага плочки,може да работи извънредно нещо което му е работа,разбира и ще изкара повече пари.
Това си е лично мнение.Какво ще правят всичките магазини които разчитат на домашните майстори:-)
цитирай
38. tsbotev - Nio,
23.05.2007 11:08
Сигурно като теб мислят много хора в България. Вероятно защото са имали огромни очаквания навремето. Както и ти пишеш "да уреди живота ти". Няма такава партия, която да уреди живота на някого. Тя може да създаде предпоставки всеки от нас да уреди живота си. Предполагам, че това имаш предвид. Но много жалко е, че България предпочете една безмозъчна мутра да я представлява в Брюксел пред един президент. Кой може да ми докаже, че това е добре за България? Предпочете и някакви женици и недоказани мъже, които не са казали дори една дума, да не говорим, че не са направили нищо в българската политика, а не гласува за хора, които са работили в европейските структури и все пак са показали, че могат да бъдат полезни в България. Това наистина е наказателен вот. Но не за политиците, а за всеки от нас.Тези избори утвърдиха политико-икономическата мафия и не виждам сила, която може да се справи скоро с нея.
Тоталното отрицание на всички и на всичко, което беше направено от 1997 до 2001 г. най-малкото не е справедливо. Въпреки многото грешки, този период доведе до това България да не тича на друг стадион, както беше преди. И е твърде обидно заради една група негодяи да носят в себе си вината още 5-6000 души, които вярваха, че правят нещо добро не само за себе си, а и за всички българи.
цитирай
39. nait - Хм
23.05.2007 14:27
"...Тя може да създаде предпоставки всеки от нас да уреди живота си." Това е точно десният начин на мислене. А ни уреждаха живота през социализма
цитирай
40. анонимен - Относно "Защо не гласувах"
28.05.2007 15:09
Ние сме много прекрасни и неповторими, но все маскари ни управляват. Как ли е възможно това?
цитирай
41. svoboden - svoboden това избрах аз!!!
28.05.2007 16:03
Ne sum suglasen,che nikoj ot politicite ne se oburna kum nashi konkretni problemi. Vij saita na Arenabg.com i usiliata na Antonia Parvanova za zashtita na torentite
Не става въпрос за това.
Аз предпочетох да си ангажирам времето с по-приятни неща, например: - Дялкане с джобно ножче на пръчка.
А Доган е най-голямият политик. Ашкулсун. Аферим. Машала. Аз съм християнин. Да добавя, че не симпатизирам на никоя партия. Всеки със власт ще КРАДЕ. и ти и другия до теб. Научи се да имаш мярка. Нашите политици нямат мярка, там им е проблема. Пък като станем малцинство християните ще сме по-добре, ще има за какво да се борим. Сега ни се подиграват политиците, ми като ми се подиграва някои аз го избягвам. Научете се да различавате политик от дразнител и плювач. Най-лесно се критикува. Избери един и виж колко критика може да се отправи. Истината по често трябва да се споменава. Мисля, че Доган го уважават, защото не го е страх да казва ИСТИНАТА.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fauve
Категория: Други
Прочетен: 253684
Постинги: 53
Коментари: 465
Гласове: 4709
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930